Tips voor cabrio-rijders

Bent u de trotse bezitter van een cabriolet? Dan weet u als geen ander hoe heerlijk het is om te rijden met een open dak. Of het nu koel is of lekker warm, zodra de zon zich laat zien, gooit u het liefst meteen het dak open!

Cabrio de zon

Cabrio’s blijven toenemen in populariteit. Dat komt ook omdat er in de laatste jaren veel modellen zijn geproduceerd. En hoewel er aan een nieuwe cabrio vaak een behoorlijk prijskaartje hangt, is er op de occasionmarkt veel aanbod voor aantrekkelijke prijzen.

Extra aandachtspunten cabrio

De meeste cabriolets hebben een stoffen kap. Daar kunnen weliswaar geen krassen of deuken in komen, maar wel scheuren! Het vervangen van de kap is vaak niet goedkoop, dus doet u er goed aan deze te beschermen.

Parkeer daarom liefst niet onder bomen. Niet alleen is vogelpoep vaak lastig te verwijderen, het kan ook agressieve stoffen bevatten die het textiel van de kap aantasten. Ga nooit met uw cabrio door de wasstraat, maar reinig de kap met de hand. Gebruik hiervoor lauwwarm water met ouderwetse groene zeep.

Liefst niet in de zon

Zeker in de zomer heeft de zon veel kracht. Daardoor kan de mooie diepblauwe of zwarte kap van uw cabrio op den duur verkleuren tot een vale tint. Probeer uw auto daarom zoveel mogelijk in de schaduw te parkeren – maar dus niet onder bomen! Als u een garage heeft, zet de auto dan bij voorkeur elke avond binnen.

Optimaal verzekeren

Uiteraard wilt u uw cabrio zo goed mogelijk verzekeren. Maar omdat de nieuwwaarde van een cabriolet hoger is dan die van een vergelijkbare sedan, bent u vaak duurder uit. Daarnaast kan de premie hoger uitvallen omdat een cabrio gevoeliger is voor inbraak en door de meestal stoffen kap ook voor schade.

Veel verschillen

Er zijn veel verschillen tussen autoverzekeraars onderling, ook als het om een cabrioverzekering gaat. Daardoor kunnen de premies flink van elkaar verschillen. Wilt u niet te veel betalen? Laat ons dan onderzoeken welke autoverzekering voor u de beste dekking voor de scherpste prijs biedt.

Wij helpen u graag

Twijfelt u of u een all riskverzekering moet afsluiten of een autoverzekering met beperkt casco? Neem dan even contact met ons op. Wij helpen u graag bij het vinden van de verzekering die het beste bij u én uw cabrio past.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.