Wat is slimmer: losse polissen of een pakketverzekering?

Veel Nederlanders hebben voor hun schadeverzekeringen een zogenoemde pakketverzekering afgesloten. Vaak is dat een prima oplossing. Maar in sommige situaties is het juist slim om niet al uw verzekeringen in een pakket onder te brengen.

een adviseur heeft een gesprek met een man en een vrouw

Voor elke extra verzekering die u in uw pakketverzekering opneemt, krijgt u een premiekorting. Als u al uw schadeverzekeringen erin onderbrengt, kan die korting aardig oplopen. Toch is dit niet altijd de ideale oplossing.

Kwaliteitsverschil
Naast prijsverschillen zijn er namelijk ook kwaliteitsverschillen tussen schadeverzekeringen. Zo kan een verzekeringsmaatschappij uitstekende woonverzekeringen hebben, maar dit betekent niet dat ook de autoverzekering de beste voorwaarden en premie biedt.

Overzichtelijk
Pakketverzekeringen bieden wel het voordeel dat ze overzichtelijk zijn. Als u schade heeft, weet u altijd waar u deze moet claimen. Verder zijn de producten vaak zo goed op elkaar afgestemd, dat er geen gaten in de risicodekking zijn.

Losse verzekeringen
Dat laatste is bij losse verzekeringen niet altijd het geval. Daarom onderzoeken wij dat goed voor u. We kijken dan ook meteen of de dekkingen elkaar niet overlappen. Want als u dubbel verzekerd bent, betaalt u meestal te veel premie!

Goed afstemmen
Het afstemmen van uw verzekeringen is best lastig. Er zijn zoveel aanbieders, mogelijkheden en verschillen in polisvoorwaarden, dat verwarring al snel op de loer ligt. Of het slim is om gespreid te verzekeren of toch alles in een pakket onder te brengen, hangt af van uw persoonlijke wensen en uw situatie. Soms is juist een combinatie interessant.

Meer informatie
Goed advies is geen overbodige luxe bij het bepalen welke verzekeringen u het beste kunt kiezen. Daarom helpen wij u graag bij het doornemen van uw polismap. Neem gerust even contact met ons op voor een afspraak.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.