Golf verstoot Polo van eerste plaats

De Golf staat weer op nummer één op de lijst van gestolen auto’s. In de eerste helft van dit jaar voerde zijn kleinere broertje, de Polo, de dubieuze lijst aan.

een dief die wil inbreken in een auto
Nieuws
Datum: 01-11-2021

Toch zijn de verschillen klein: er zijn tot en met augustus 216 Golfjes gestolen, tegen 202 Polo’s. Een en ander blijkt uit de cijfers van het Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV).

Steeds minder diefstal

Positief is dat het aantal autodiefstallen blijft afnemen. In de eerste helft van 2021 zijn er nog geen 2.600 meldingen binnengekomen bij het LIV. Ter vergelijking: vier jaar geleden waren dat er nog ruim 4.250.

Statistische kans

Dat er veel Volkswagens worden gestolen, heeft niet alleen met de populariteit van het merk te maken. Er rijden gewoon erg veel VW’s rond in Nederland, waardoor de statistische kans op diefstal groter is.

Top vijf

De Golf en de Polo strijden dit jaar dus als Hamilton en Verstappen om de eerste plaats. In de top vijf vinden we verder de Fiat 500, BMW’s uit de 3-serie en de Toyota RAV4 terug. In totaal zijn er van die types 280 gestolen in de eerste acht maanden van dit jaar.

Dekt uw autoverzekering diefstal?

Als u een een WA-autoverzekering heeft, is diefstal niet gedekt. Met een beperkt- of volledig casco-autoverzekering (allrisk) wel. In de meeste gevallen heeft dit geen invloed op de hoogte van de premie die u betaalt. Maar bij een aantal autoverzekeraars daalt de no-claim-korting wel.

Meer informatie

Weet u niet zeker of u bij diefstal meer premie moet betalen? Heeft u een andere vraag over uw autoverzekering? Neem dan gerust even contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.