Standaard inboedelverzekering dekt lang niet alle schade

De meeste spullen in huis vielen vroeger standaard onder uw inboedelverzekering. Maar omdat we steeds meer dure elektronica hebben, is dat veranderd. Stoot- en valschade aan laptops, tablets en smartphones is daardoor vaak niet verzekerd. 

Persoon die een kapotte smartphone vasthoudt met een gebarsten scherm
Nieuws
Datum: 16-09-2021

In plaats daarvan zijn inboedelverzekeringen steeds vaker opgebouwd uit modules. De basis blijft het verzekeren van uw huisraad, zoals meubels, kleding, et cetera. Die basisdekking kunt u aanvullen met extra dekkingen, zoals bijvoorbeeld een elektronicadekking of een buitenshuis dekking. 

Onder de loep 

Lang niet iedereen heeft zo’n aanvullende dekking afgesloten. Terwijl er juist veel schade is aan smartphones! Tijd dus om uw inboedelverzekering weer eens onder de loep te nemen! 

Als u een aanvullende dekking wilt afsluiten, let dan op de volgende dingen: 

  1. Dekt de verzekering schade door vallen en stoten? 
  2. Dekt de verzekering ook schade die in de tuin of elders ontstaat? 
  3. Geldt de dekking ook in het buitenland? 
  4. Is er een maximaal schadebedrag? 
  5. Is er een eigen risico? 

Afschrijving 

Verzekeraars hanteren afschrijvingstabellen om te bepalen wat de dagwaarde van uw spullen is. Na een bepaalde periode is het daarom soms verstandiger om het risico van schade niet langer te verzekeren, maar zelf te dragen. 

Ingewikkeld 

Al met al best ingewikkelde materie. Maar geen nood, wij helpen u er graag bij. Als u wilt weten wat een goede verzekeringsoplossing is voor uw dure spullen, hoeft u alleen maar even contact met ons op te nemen. Wij zetten dan de mogelijkheden voor u op een rij en adviseren u bij het maken van de beste keuze voor uw situatie. 

 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.