Thuiswerken: wat is wel en niet verzekerd?

We werken meer thuis dan vroeger en het ziet er naar uit dat dit in de toekomst zo blijft. Daardoor is de kans op schade in huis groter dan voorheen. Maar hoe zit dat met de verzekering van uw eigen spullen en die van uw werkgever? 

Man die aan laptop thuis werkt, met zijn hond naast hem op de stoel
Nieuws
Datum: 30-03-2021

De meeste inboedelverzekeringen keren een vergoeding uit als schade is ontstaan door brand, storm, diefstal of vandalisme en bij water- of stroomschade door kapotte leidingen. Ook schade die bij u thuis ontstaat aan spullen van andere particulieren is vaak gedekt.  

Schade door eigen schuld 

Dat geldt niet altijd voor schade die door eigen schuld is ontstaan. Als uw inboedelverzekering zulke schades uitsluit en u gooit per ongeluk een kop koffie over uw laptop, dan moet u de reparatiekosten zelf betalen.  

Allrisk- of elektronicadekking 

Een allriskdekking dekt schade door eigen schuld wel, maar kent maximale schadebedragen. In het geval van de genoemde laptop zou dit bedrag wel eens te laag kunnen zijn. Een elektronicadekking kan in dat geval een goede oplossing zijn. 

Juiste adres 

Gaat u binnenkort verhuizen? Vergeet dan niet om uw nieuwe adres door te geven. Uw woonadres moet namelijk overeenkomen met het adres in de administratie van uw verzekeraar. Is dit niet het geval, dan zijn uw spullen in principe niet verzekerd! 

Spullen van werkgever 

Spullen van uw werkgever vallen niet onder de dekking van uw inboedelverzekering. Meld zo’n schade daarom direct. Uw werkgever kan dan een claim indienen bij zijn eigen (zakelijke) verzekeraar. 

Up-to-date 

Omdat thuiswerken de kans op schade aan uw eigen spullen vergroot, is het verstandig om te controleren of uw inboedelverzekering nog wel up-to-date is. Wij helpen u daar graag bij. Neem dus gerust even contact met ons op. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.